top of page

Mijn verhaal

Van jongs af aan was ik altijd een beetje een rebel. Als iemand zei dat iets niet mocht of dat ik iets niet kon, zag ik dat bijna als een uitdaging om het juist wel te doen. Deze eigenschap van ‘tegen de kudde in gaan’ heeft me uiteindelijk geleid naar de keuze voor geriatrie. Minder dan 1% van de afgestudeerde kinesitherapeuten kiest voor deze richting, terwijl veroudering misschien wel het grootste fundamentele probleem is dat ons allemaal plaagt. Daarnaast heb ik altijd een diepe fascinatie gehad voor het verouderingsproces en alles wat daarbij komt kijken. Bovendien heb ik altijd een goede connectie gehad met oudere personen, wat mijn keuze voor deze specialisatie alleen maar natuurlijker maakte.

​Altijd actief zijn was mijn ding, van atletiek en badminton tot zwemmen – ik heb het allemaal geprobeerd. Toen ik 16 was, raakte ik gefascineerd door krachttraining. In plaats van naar een commerciële sportschool te gaan, besloot ik mijn eigen home gym te bouwen. Dit stelde me in staat om me volledig te concentreren op mijn training en mijn lichaam sterker te maken.

nick in forest.jpeg
nick jiujitsu.jpg

Mijn zoektocht naar effectieve trainingsmethoden bracht me uiteindelijk bij Braziliaanse Jiu-Jitsu, een vechtsport die elementen van judo en worstelen combineert. Het is een soort schaakspel met je lichaam, waarbij je complexe bewegingen ontwikkelt door jarenlange toegewijde oefening. Inmiddels ben ik een bruine band en geef ik al jaren les in de basisprincipes van Jiu-Jitsu, waarbij ik beginners help snel de essentie van de sport te begrijpen.

Naast mijn sportieve avonturen heb ik ook jaren als redder in een zwembad gewerkt. Vaardigheden zoals zwemmen, redden en reanimeren zijn voor mij fundamenteel. In mijn vakanties geniet ik ervan om de natuur in te gaan, zwemmen in meren & wandelen in de bergen laden mijn batterij terug op.

Na mijn afstuderen werkte ik fulltime in een woon- en zorgcentrum, waar ik mensen in hun laatste levensfase hielp om hun vaardigheden zoveel mogelijk te behouden. In mijn ervaring zijn veel mensen die daar terechtkomen eigenlijk nog te jong om daar te moeten wonen, maar ze zijn afhankelijk geworden en bezweken aan de verleiding van comfort,  wat de achteruitgang enkel maar doet versnellen.  Met de juiste interventie enkele jaren eerder had deze aftakeling naar zorgbehoevendheid uitgesteld kunnen worden.

Geïnspireerd door deze ervaringen heb ik onlangs Rebelderly opgericht, een samenvoeging van 'rebel' en 'elderly'. Rebelderly is voor degenen die, net als ik, geloven dat veroudering niet betekent dat je snel achteruitgaat. Het is gebaseerd op het principe van voorkomen in plaats van genezen. Met Rebelderly willen we een platform creëren dat oudere volwassenen op elk niveau ondersteunt en begeleidt met informatie, een goede lach en stevige training.

Ik ben een kalme en goedlachse persoon, altijd klaar om anderen te helpen vechten tegen de snelle achteruitgang en te streven naar een gezonder & actiever leven.  Als je denkt dat ik jou kan helpen, neem dan contact op zodat we samen aan de slag kunnen. Ik kijk ernaar uit om je te helpen ontdekken wat mogelijk is en je te begeleiden op weg naar een vitaler leven. Samen kunnen we ervoor zorgen dat veroudering een proces van groei blijft! Vul het onderstaande contactformulier in of boek een gratis kennismakingsgesprek. 

Vertel me wat meer over jezelf! 

Neem contact op zodat we samen aan de slag kunnen.

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page